Ik ben Veerle Dobbelaere,
en ik geef ondernemende, positieve mensen die willen investeren in persoonlijk leiderschap (terug) meer Ademruimte.

Ik geniet er enorm van om als actrice in de huid van een personage te kruipen en uit te zoeken waar haar dromen en verlangens liggen, maar evengoed waar de grote pijn en angst zitten. En vooral: hoe mijn personage dat vormgeeft. Want daar heeft elk van ons nu eenmaal een ander masker voor.

Als actrice ben ik me ook erg bewust van mijn ademhaling, want ademhaling is de basis van hoe ik mijn lichaam inzet als instrument om een rol te vertolken. Ik leerde herkennen wat stress, positief en negatief, doet met iemands ademhaling, en welk effect dat heeft in communicatie met anderen.

Die passie voor de mens en zijn gedachten, gevoelens en gedrag, heeft geleid tot mijn studies als professionele mental coach die van mij niet alleen een gecertifieerd coach hebben gemaakt maar ook een betere mama, vrouw, actrice; kortom: een beter mens.

Ondertussen heb ik als professionele gecertifieerd Coach meer dan 10 jaar ervaring in de bedrijfswereld en ontwikkelde ik meerdere trainingen die investeren in het belangrijkste kapitaal van een onderneming: de mens.

Mijn competenties als actrice én coach helpen me te benoemen wat er is, te confronteren waar nodig en vooral te leiden naar waar het beter kan. Want ik geloof dat we allemaal genoeg ademruimte verdienen. Alleen hebben we soms wat hulp daarbij nodig. En dan ben ik er om te helpen op een open, milde en toch krachtige manier wat meer lucht en licht te brengen. Wat meer ademruimte zodat je het leven kan leiden dat jij kiest!

Ik bundelde deze kennis in mijn boek ADEMRUIMTE, waar je zal ontdekken dat onze adem een soort superkracht is, die we te vaak onbenut laten.

Want het is nu immers veel makkelijker in moeilijke situaties je ademhaling te veranderen dan je gedachten, gevoelens, of gedrag.

Met mijn boek kan ieder van ons via heel eenvoudige, laagdrempelige en op wetenschap gestoelde tools leren om meer Ademruimte te creëren in ons leven.

Wil dat zeggen dat ik geen actrice meer ben? Absoluut niet! Integendeel, dat blijft een grote liefde van me en ik hoop nog tot mijn dood mooie rollen te kunnen vertolken. Ik ga voor 1 mooie rol per jaar, klein of groot.

Zo heb ik vorige zomer Hilde Reyniers in de langspeelfilm De Collega’s 2.0. mogen vormgeven en was bijzonder vereerd de hoofdrol te mogen spelen in de eerste kortfilm van Ish Ait Hamou, 'Klem'.

Wil je weten wat ik nog allemaal deed, neem dan een kijkje op IMDB.

Mijn coaching-CV:

2004: Mindfulness Based Stress Reduction - Edel Maex @UZA
2008: ROOT / ACC Coach @The Coaching Square
2009: GROW/ PCC coach @The Coaching Square
2010: Enneagram @Ithaka
2011: DISC – MDI gecertifieerd trainer @TTI Insights
2016: HBDI trainer @Herrmann International Nederland
2017: Meditatietechnieken - Jonas Slaets
2019: Search Inside Yourself by Google @B.Amsterdam
2019: Breathe to Heal by Max Strom @DROPin meditation studio Antwerp
2020: NLP Practitioner, Arcturus

Ontdek de Ademruimte Academie >>